עיצוב פנים של בתי עסק מהווה שיקול מכריע להצלחת החברה, ולכן מומלץ להיוועץ עם יועץ עסקי ומעצב פנים, על מנת לבצע נכון את הפרויקט. בית עסק מתוכנן היטב כרוך בתכנון יוקרתי, אך לטווח הארוך, ההשקעה בעיצוב מתבררת כזולה יותר בהשוואה לבית עסק שאינו מוקפד מבחינת העיצוב. הסביבה המוזנחת גורמת לעובדים לירידה בתפקוד, מה שמוביל לתסכול בקרב חברי ההנהלה, כשמשימות בסיסיות מתעכבות.
עיצוב פנים טוב של בתי עסק פותר בעיות אלו, ואף הולך צעד אחד קדימה, באמצעות פתיחת קווי תקשורת חדשים, כשהעובדים מקבלים סביבות שונות לביצוע משימות שונות, מה שגורם להם להתרגש במשרד, כשהם עובדים במשרדים מעוצבים הממריצים את כוח עבודתם.
אין כזה דבר יותר מידי אור
העובדים הישראלים משקיעים בסביבות 80% משעות הערות שלהם בבית העסק. כשעמדות עבודה על מחשב ממוקמות רחוק מהחלונות, העדר האור הטבעי עלול להשפיע באופן שלילי על מצב הרוח והתפקוד, כך שעובדים ומעסיקיהם יפיקו תועלת רבה מחשיפת העובדים לאור טבעי מוגבר. תאורה טבעית צריכה להיות אחד השיקולים המרכזיים בעיצוב פנים של בתי עסק ופריסת השימוש במרחב. ההבדל מבחינת התפקוד בעבודה משמעותי ביותר.
מחקרים רבים מצביעים על הפרודוקטיביות המוגברת של עובדים הנחשפים לאור טבעי המציע קשת צבעים רחבה הרבה יותר. ישיבה ליד חלונות מאפשרת להם לראות את הפרטים הקטנים הקשורים לעבודתם ולבצע משימות בסיסיות ביעילות ובקלות.
בנוסף, העיניים מתוכננות לעבוד עם רמות האור המשתנות של השמש, בניגוד לתאורה מלאכותית קשה הפועלת באופן קבוע ומתמיד בבתי עסק. אור טבעי מפחית עייפות, בעיות עיניים ותלונות על כאבי ראש.
העובדים זקוקים למספיק מקום
שיפור כמות אור השמש הטבעית בבתי עסק יוצרת סביבה פתוחה. הריסת קירות פנימיים והצבת קירות זכוכית למשרדים פרטיים מפחיתה את תחושת הקלסטרופוביה. מרחבים פתוחים ותאורה טבעית משפרים באופן מיידי את אזור העבודה.
חשוב שלעובדים יהיו שולחנות גדולים מספיק, ויש לקחת בחשבון גם את מרחב העבודה שלהם. זהו המרחב במסדרונות, והמרחבים בין השולחנות, המאפשרים לאנשים לנוע בחופשיות. אין דבר מטריד יותר מאשר היתקלות במישהו בכל פעם שהולכים. יחד עם זאת, עיצוב פנים של בתי עסק צריך להקפיד על איזון במרחב, שכן יותר מידי מרחב עלול להוביל להתגודדויות עובדים שעסוקים בפטפוטים במקום בעבודה.
כמובן שעובדים זקוקים למקום שקט לעבוד בו, אך יש ליצור אווירה דינמית ומהנה בה אנשים יכולים לתקשר רעיונות. מקומות עבודה פתוחים מפילים, תרתי משמע, את החומות בין אנשים. שולחן עבודה גדול משותף מוביל את העובדים לשתף ביניהם משימות ומסייע ליצירת מגעי צוות אותם קשה להשיג אחרת.
עיצוב פנים לחללי רגיעה, מנוחה ומפגשים שאינם רשמיים
העובדים זקוקים למקום בו הם יכולים לאכול ארוחת צהריים, באזור שאינו שולחן העבודה שלהם, אלא מקום המעודד יצירתיות גם במהלך ההפסקה. מקום זה צריך להיות מרווח ולאפשר שיחות שאינן רשמיות תוך שינוי הנוף. חללים מעוצבים היטב, מאפשרים לעובדים להוריד מחסומי תקשורת ומעודדים ספונטניות בבית העסק, גם כשהעובדים נרגעים מעומס העבודה.
בעיצוב פנים של בתי עסק, יש לייעד מקום למפגשים אקראיים, או אזורי ישיבה המיועדים לאורחים ולעובדים, המאפשרים להם לשבת ולהירגע, או להחליף דעות. רעיונות גדולים מגיעים בהשראת סביבה מזדמנת מרגיעה.
השקעה בריהוט
השקעת 1,100 שקלים על כיסא לעובד היא השקעה מפתה כשבעלי עסקים מבקשים לרכוש את הריהוט היקר ביותר האפשרי, אך בטווח הארוך, זוהי השקעה מיותרת. נכון שעובד זקוק לכיסא מקצועי וטוב, עליו הוא מבלה את מרבית יומו, אך עדיין אין צורך להגזים בהשקעה. ההשקעה על הריהוט צריכה להיות מוקפדת, ולשרת היטב את העובדים, צוות ההנהלה והאורחים.
כך שאין להתקמץ על רהיטים, ומומלץ להשקיע בריהוט מתקדם המאפשר לצוות לעבוד בנוחות בכל מקום בבית העסק, תוך שהריהוט אינו פוגם במרווחי החללים, ואינו חוסם את האור הטבעי. מומלץ להשתמש ברהיטים ניידים בקלות, שכן קל יותר לבצע פגישות עבודה מאולתרות, כשניתן להזיז חפצים, או כשרוצים לשנות בקלות את העיצוב.
רוצים לדעת איך כדאי לכם לתכנן את השמרד מבחינה עיצובית? תוכלו לקרוא מידע כאן